Ga wat beter om met stress

Beter omgaan met stress

Wat een mooie sfeer hierboven (van de cover), hé? Van de week was ik op zoek naar manieren om mijn stress te verminderen en energieker te voelen. Tijdens het WhatsApp videobellen met mijn moeder. Vertelde ik haar dat ik graag wat beter voor mezelf wil zorgen. Ze herinnerde me aan het advies dat ik haar ooit gegeven had. Om mijn stress te lijf te gaan, zodat ik mijn fysieke en mentale gezondheid verbeterd.

In deze hectische en snelle wereld kan je jezelf gemakkelijk verwaarlozen. Daarom heb ik deze vijf eenvoudige tips samengesteld die je kunt gebruiken om beter met stress om te gaan en misschien zelfs stress te verminderen.

Ik wil je met deze blog laten zien dat je met de juiste praktische principes jouw dagelijks leven kan helpen om meer te ontspannen, gelukkiger en gezonder te zijn. Als je wilt ontdekken hoe je gemakkelijk wat beter voor jezelf kunt zorgen! Lees dan verder!

Beter omgaan met stress

1. Leef van dag tot dag

Dagelijkse zorgen horen eenmaal bij het leven. Het is goed om over je lichamelijke gezondheid, je doelen, de manier waarop je met anderen omgaat en je prioriteiten in het leven na te denken. Maar probeer gewoon van dag tot dag te leven. Maak je geen zorgen over morgen, want die dag heeft zijn eigen zorgen.

Omgaan met stress

2. Leer van je fouten

Wees niet perfectionistisch. Leg de lat voor anderen en voor jezelf niet te hoog. Want dit zorgt alleen voor meer stress. Zolang je jezelf niet toestaat om fouten te maken, zul je nooit met iets durven te beginnen. De fouten die je maakt geven je kansen om iets te leren.

3. Verminder jouw stress met meer balans in je leven

Neem regelmatig een me-time uurtje om je geest en lichaam te ontspannen. Ga bijvoorbeeld lekker relaxen en geniet van een ontspannend en sfeervolle bad of douche! Als je niet een uur hebt, neem dan korte pauzes, ga even een boek lezen (als het even kan in het zonlicht), wat stretching doet of even op de grond liggen. Als je dicht of op de grond ligt, voel je rustiger.

Goed slapen in belangrijk

4. Slapen is goed voor je mentale gezondheid

Zorg voor voldoende slaap. Drink na 6 uur ‘s avonds geen thee, koffie of iets anders met cafeïne. Zet bijvoorbeeld 1 uur voordat je gaat slapen de zet tv uit. En kijk niet meer naar je computer, telefoon of tablet. Ga rond dezelfde tijd naar bed en sta altijd rond dezelfde tijd op. Slaaptekort kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Dus probeer elke nacht minimaal 7 – 8 uur te slapen.

Bewegen is gezond, houdt je fit en is goed tegen stress

5. Bewegen is gezond en houdt je fit

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Zorg ervoor dat je elke dag weer genoeg beweging krijgt. Ga wandelen, fietsen of rustig zwemmen. Je kunt ook wat zwaardere huishoudelijke klussen doen, zoals ramen wassen of in de tuin werken. Voorkom veel stilzitten. Wees minstens 2 keer per week bezig met een zwaar intensieve lichamelijke activiteit. Bijvoorbeeld hardlopen, wielrennen en sporten zoals hockey en voetbal. Dit helpt je om stress te verminderen, je humeur en je algemene gezondheid te verbeteren. Maak een realistisch schema en probeer je eraan te houden.

Gezond en gevarieerd is belangrijk voor je lichaam.

6. Eet gezond en gevarieerd

Zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet een gevarieerd, gezond en uitgebalanceerd dieet met peulvruchten, vis, volkoren granen, vlees, noten, ei en veel groenten en fruit. Kies voor gezonde snacks zoals noten, fruit en groenten. Vermijd de ongezonde snacks en sla geen maaltijden over. Zorg ook dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Drink 3 koppen groene- of zwarte thee of koffie per dag. Probeer dranken zonder suiker te drinken. Kraanwater is een goede dorstlesser.

Deze zes tips zijn makkelijk toe te passen, kun je op een gemakkelijke manier je gezondheid verbeteren en beter voor jezelf zorgen. Onthoud dat kleine wijzigingen op de lange termijn een groot verschil maken. Dus begin vandaag nog met deze tips en ontdek hoe je beter met stress om kan gaan. Je voelt je meer ontspannen, gelukkiger en gezonder.

Wees lief voor jezelf zodat je beter met stress om kan gaan. Heb je vrienden en familie die deze blogpost ook leuk vinden? Gun ze ook deze 6 tips en deel dit bericht via Facebook, Pinterest, Whatsapp of mail.

Veel liefs, Sugheely

Veel liefs, Sugheely

Vergeet jouw voeten niet te verwennen
Alcoholvrije pina colada
Mijn winkelmand
Favoriet
Door jou bekeken
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 77 reviews.