Justdiggit de aarde vergroenen en afkoelen

De aarde vergroenen & afkoelen

Ik rond elke bestelling af die je bij me plaatst en doneer aan Justdiggit. Ik vind het belangrijk dat ik het milieu zo min mogelijk belast met mijn webshop. Daarom probeer ik de weg die jouw pakje aflegt tot dat het door je brievenbus bezorgd is op deze manier te compenseren.

Dat komt bovenop mijn andere initiatieven, waarbij ik mijn bedrijf plastic vrij wil maken door gebruik te maken van duurzame verpakkingsmateriaal.

Ik heb gekozen om al mijn bestellingen in Nederland te verzenden als een brievenbuspakje. Want de meeste van mijn producten passen gemakkelijk door de brievenbus. Ze worden bezorgd zelfs als er niemand thuis is. (tenzij je brievenbus vol is). En je volg ook jouw pakjes online met track & tracé bar code. Hierdoor verminder ik mijn CO2 footprint.

Ontbossing

Bomen zijn helden van het milieu en zijn belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering. We verliezen wereldwijd meer bossen dan er bij komen… Dit veroorzaakt enorme problemen omdat ze gezonde bossen vernietigen. Bomen zuiveren de lucht en waterbronnen, ze zijn huizen voor dieren en zijn nodig voor vruchtbare grond voor de landbouw.

De missie van Justdiggit

Justdiggit gelooft dat met de kracht van de natuur je de onvruchtbare grond plantengroei terug kan brengen. En door de vergroening de aarde afkoelt. Ze hebben als missie om samen met alle 350 miljoen boeren Afrika in de komende 10 jaar te vergroenen.

Ze roepen en verbinden mensen wereldwijd om de natuur terug te brengen. Tot nu toe hebben ze 60.000 hectares vergroend, meer dan 6,3 miljoen bomen teruggebracht, meer dan 145.000 bunds gegraven, 6 graszaadbanken gebouwd die elke dag groeit. Ze doen ook aan empowerment van vrouwen. De graszaadbanken in Kenia worden volledig beheerd en onderhouden door Masai-vrouwen. In het projectgebied in Tanzania is 44% van hun Champion Farmers bestaat uit vrouwen.

De vergroeningsprojecten

Justdiggit heeft 6 vergroeningsprojecten in Afrika. Ze zijn werkzaam in Singida, Tanzania, Arusha, Tanzania, Dodoma, Tanzania, Kuku, Kenia, Amboseli & Olgulului-Ololarashi, Kenia, Gubalafto en Middle Awash, Ethiopië.

Dit zijn het droogste gebieden van Afrika waar geen eten verbouwd kan worden. De mensen in deze gebieden gebruiken de grond voor landbouw en veeteelt. In dit filmpje krijg je een indruk van wat Justdiggit doet.

Help je mee?

Ik word erg enthousiast van wat Justdiggit doet en sta dus met liefde een stukje van mijn inkomsten af aan deze non-profit organisatie. Je helpt dus al mee door een bestelling bij me te plaatsen! Wil je meer doen dan dat? Dig in en doneer. We kunnen zo voor onze kinderen met z’n allen een beetje helpen bij het behoud van een leefbare wereld.


Sugheely Strijdhaftig

Door Sugheely

Hoi, ik ben het gezicht achter Sugheely.nl. Ik help vooral vrouwen stralen met kleurrijke sieraden en accessoires. Ik hou van feel good, tamarinde snoep, Johnny cakes, Nojito, family time, Netflix & soulfood.

Mis geen enkel blogpost!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & mis niets!


Draag iets roods op Dress Red Day
Sieraden schoonmaken
Sluiten Mijn winkelmand
Sluiten Wensenlijst
Opnieuw bekijken Sluiten
Sluiten

Sluiten
Menu
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 64 reviews.