Gevulde kipfilet met groenten

Gevulde kipfilet met groenten

Met kipfilet kun je echt veel recepten maken. Je kunt het bakken, grillen, verwerken in een stoofpotje of vullen met een heerlijke vulling. Heb je net als ik een kip verslaving? Zo ja, dan moet je dit gevulde kipfilet recept bekijken en proberen.

Ingrediënten

Hoeveelheid: Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 40 min.

  • 600 gram aardappelen
  • Jodiumzout
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 champignons
  • 1/2 courgette
  • 100 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 4 kipfilets (elk van 150 gram)
  • Peper
  • 50 gram ajvar (paprikapuree)
  • 1/2 bosje basilicum
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • 200 ml tomatenpuree (uit blik)
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 gram verse kaas (5% vet)
  • 4 cocktailprikkers om vast te prikken

Bereiding

  1. Was de aardappelen, schil ze, snij ze in tweeën, kook ze in een beetje gezouten water ca. 25 min. gaar en giet ze dan af.
  2. Was de champignons, paprika’s en de courgette, snij ze in tweeën, maak ze schoon en snij ze in smalle repen. Halveer de repen paprika. Pel het knoflook en hak hem zeer fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook erin tot hij glazig wordt. Voeg er de repen champignons, paprika’s en de courgette aan toe en bak ze tot ze beetgaar zijn.
  3. Spoel het vlees af onder koud water, dep het droog en sla het voorzichtig plat. Kruid met peper en zout en besmeer het met een dun laagje ajvar. Trek de blaadjes basilicum eraf. Snij de olijven in dunne schijfjes
  4. Doe de helft van de paprika repen, een beetje spinazie en kaas in het midden van de kipfiletlapjes. Strooi er het basilicum en de helft van de schijfjes olijven op. Vouw de randen dicht over de vulling en steek het geheel vast met cocktailprikkers.
  5. Bak de gevulde kipfilets goed aan beide zijden in een hete pan. Blus af met tomatenpuree en bouillon. Roer de rest van de paprikarepen, champignons, courgette en schijfjes olijven erbij en laat het geheel 10 min. op een middelmatig vuur bakken met het deksel op de pan. Neem het vlees eruit. Roer de verse kaas bij de saus. Serveer de pakketjes met de aardappelen en de saus.

Tip

Kook de aardappelen slechts in een beetje gezouten water. Zo blijven de mineralen en de in water oplosbare vitaminen beter in de aardappelen. Als het gezouten water te snel verdampt, vult je gewoon wat water bij.

Weet je al welke wijn bij deze gevulde kipfilet past?

De smaak van kip is verfijnd en licht. Bij de meeste kipgerechten kun je het beste voor een fruitige en lichte volle witte wijn kiezen of een rode wijn.

Heb je net als ik liever geen  alcohol?

Probeer dan mijn nummer één cocktail. Heel veel plezier! Heb je familie en vrienden die ook van een heerlijke kipgerecht houden? Deel dan dit recept met ze via Facebook, Pinterest, Whatsapp of mail.

Download hier de handige bewaar pdf zodat je het recept altijd bij de hand hebt.

Veel liefs, Sugheely

Veel liefs, Sugheely

Bessen-vanille melk
Win: Blauwe leaf kralen oorbellen t.w.v. € 39,99
Mijn winkelmand
Favoriet
Door jou bekeken
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 77 reviews.