Verwen je voeten

Hou je nagels mooi met deze 4 tips

Terwijl ik ‘s avond na het douchen mijn voeten aan het afdrogen was, besefte ik dat ik mijn voetcrème vergeten was. Toen moest ik aan een paar jaren geleden denken. Mijn rug deed zeer, mijn nagels waren droog en slapen ging ook niet meer. Het was de hoogste tijd om naar de huisarts te gaan.

Ik zat in de wachtkamer te wachten en merkte dat een dame een Cosmopolitan tijdschrift zat te lezen. Toen ze ermee klaar was had ze het achtergelaten. Je raadt het al, ik ging er ook in bladeren. Er stond een stappenplan voor mooie en gezonde zomer nagels van Lot Mostart. In haar artikel schreef ze hoe je de 4 meest voorkomende nagelproblemen kunt verhelpen zonder dat het bakken met geld kost.

Verhelp vergeelde nagels met kruidvat whitener

Probleem 1 – Vergeelde nagels

Vergeelde nagels krijg je als gevolg van nicotine, goedkope nagellak, donkere lak zonder een basislaag eronder of een remover met aceton te gebruiken. De oplossing voor dit probleem is best simpel. Stop met roken en gebruik altijd een basislaag voor je een gekleurde lak aanbrengt of nog beter: Sla het lakken voorlopig over. Voor een snel ontkleuring effect draai je jouw nagel even rond in een halve citroen. Je kunt de vergeelde nagels snel aanpakken als je Kruidvat natural effect nail whitener (2,99) gebruikt.

Probleem 2 – Witte vlekjes

Witte plekjes zijn soms het gevolg van lucht die tussen de nagelcellen dringt tijdens het knippen of stoten van de nagels. Een tekort aan zink of juist een te grote suikerinname kan ook de boosdoener zijn. Ook dit probleem is tijd de eerste optie. Laat ze rustig uitgroeien en camoufleer ze met een zalm roze nagellak zoals de Catrice more than nude 07 nudie beautie nagellak (3,99). Blijf je last van wit gevlekte nagels houden, ga dan er mee naar je huisarts.

Verkom inscheurende nagels met Kruidvat nail oil moisturizing

Probleem 3 – Gespleten of snel inscheurende nagels

Gespleten of snel inscheurende nagels krijg je omdat je je handen vaak in heet water houdt, vooral in combinatie met uitdrogende schoonmaakmiddelen, maakt de nagels zwakker. Daarom gaan ze afbladderen of horizontaal inscheuren. Removers met aceton en een tekort aan calcium dragen ook bij aan dit probleem. De oplossing voor dit probleem is meer water te drinken en gebruik een week lang elke dag de Kruidvat nail oil moisturizing (2,99) als kuur.

Probleem 4 – Ribbels op de nagels

Verticale ribbels op je nagels ontstaan vaak nadat je ziek bent geweest, tijdens een zwangerschap of als je eczeem hebt. Hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt dat je last van geribbelde nagels krijgt. Voor dit probleem is er niet veel te doen. Meestal zijn de ribbels een tijdelijk probleem en groeien ze er ook vanzelf weer uit. Tot die tijd kun je het oppervlak glad maken met een ribbel vullende lak zoals Essence ridge filler smooth nails base coat (1,79).

Wees lief voor je nagels. Heb je vrienden en familie die deze blogpost ook leuk vinden? Gun ze ook deze 4 tips en deel dit bericht via Facebook, Pinterest, Whatsapp of mail.

Veel liefs, Sugheely

Veel liefs, Sugheely

Tips & tricks om elke dag duurzaam te leven
Vergeet jouw voeten niet te verwennen
Mijn winkelmand
Favoriet
Door jou bekeken
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 77 reviews.