Welke ketting past bij mij halslijn?

Zo kies je de juiste halslijn en ketting

Welke ketting past bij mijn halslijn? Vraag je jezelf ook elke dag af welke ketting bij je outfit past? De ketting is vaak een van de eerste sieraden die je ’s ochtends aantrekt en het laatste sieraad dat je ‘s avonds afdoet. Kettingen heb je in vele soorten en maten, maar welke past nou het beste bij jouw look van de dag? In de vorige blogpost legde ik je uit dat er standaardlengtes zijn voor kettingen. En dat elke lengte een bepaalde naam heeft. Tip: Lees ook die blogpost als je het nog niet hebt gelezen.

Je wilt jouw outfit zo mooi mogelijk laten uitzien. Dit is tenslotte waarom je een ketting draagt. De juiste ketting is belangrijk, maar nog belangrijker is welke halslijn jouw kleding heeft. In dit blogpost leg ik je uit hoe je de juiste ketting bij je outfit kiest. De juiste ketting ervoor kan zorgen dat je figuur en outfit er nog beter uitzien.

Welke halslijnen zijn er?

De ideale halslijn voor je lichaamstype. Als je een top of jurk draagt met de verkeerde halslijn heeft dat invloed op je uitstraling. De juiste halslijn voor je lichaamstype kan je borsten kleiner of juist groter laten lijken en je schouders smaller of breder. Maar ook je gezichtsvorm verandert voor het oog. De optische werking van een halslijn doet soms wonderen.

Als je een breed of rond gezicht hebt, wordt je gezicht smaller met een sterke verticale vorm halslijn. Andersom kan een lang gezicht minder lang lijken met een ondiepe brede halslijn. Als je alleen naar de gezichtsvorm kijkt, kun je met een ovale gezicht in principe alle halslijnen dragen. (Hieronder zie je de 12 meest voorkomende halslijnen.)

Asymmetrisch

Heb je kleine tot gemiddelde borsten dan is dit voor jou aanbevolen. Maar heb je een wat voller figuur, dikke armen, heb je juist een heel tenger figuur of brede schouders raad ik je niet aan om deze halslijn te dragen. Bij een asymmetrische halslijn stekt je schouder en nek de meeste aandacht. Bij een asymmetrische top is het dragen van een ketting niet nodig. Maar het dragen van een paar opvallend mooie oorbellen weer wel.

Boothals

Deze halslijn staat vrouwen met kleine borsten erg goed. Als je grote borsten en brede schouders hebt, kun je beter voor een andere halslijn kiezen. Heb je gemiddelde borsten, dan is de boothals het proberen waard. Een boothals is een wijdere ronde hals. Bij een boothals is een lange kralenketting die breed over de halslijn heen valt het mooist.

Col

De col halslijn is geschikt voor vrouwen met een gemiddelde buste en een gemiddeld tot korte hals. Heb je rechte schouders en een lange hals? Ga dan voor een hoge col want die staat je het best. Maar heb je een korte hals, dan is dit niet de ideale halslijn voor je lichaamstype. Bij een coltrui ontstaat vaak een groot gedeelte. Draag een halflange tot lange ketting met of zonder hanger om dat gedeelte te breken. Je kunt er ook voor kiezen om geen ketting te dragen. Draag dan wel een paar mooie statement oorbellen.

Halter

Heb je brede schouders en/of een kort bovenlichaam? Kies dan voor een halter. Maar heb je een heel tenger lichaamsbouw of smalle schouders, vermijd dan deze halslijn. Draag een korte tot halflange ketting met of zonder hanger.

Hartvormig

Deze mooie halslijn is een echte aanrader voor vrouwen met iets grotere borsten. Bij een hartvormige hals is een ketting met ronden kralen met een hanger die niet over de rand van de kleding heen valt de juiste keuze.

Ronde hals

Heb je kleine borsten? Dan staat een ronde hals je het best. Want alleen vrouwen met kleine borsten zien er goed uit met deze halslijn. Bij een hoog uitgesneden ronde hals is een ketting die de halslijn volgt de juiste keuze. Je kunt er ook voor kiezen om een ketting die net over de halslijn heen valt. Zo maak je iets bijzonders van een gewoon shirt of trui.

Strapless

Heb je volle borsten of ben je klein van stuk? Deze halslijn staat je mooi. Maar heb je een kleine buste. Dan raad ik je aan om geen strapless halslijn te dragen. Om een strapless halslijn wat extra’s te geven. Is een ronde ketting die hoog valt de beste optie. Bijvoorbeeld een fijne ketting, collier of choker. Wil je nog meer opvallen? Draag dan een ketting die net over de rand van het topje heen valt.

Turtleneck

Heb je een gemiddeld tot lange hals en kleine borsten? Kies dan voor een turtleneck halslijn. Net als bij een col lijn krijg je bij een turtleneck een groot vlakte. Breek het vlak met een halflange tot lange ketting met of zonder hanger te dragen.

U hals

Bijna alle vrouwen zien er goed uit met een U halslijn. Bij een U hals top kun je het beste een korte en flinke statement ketting dragen. Het staat je het mooist als de ketting de kleding niet raakt. Wil je een simpeler uitstraling? Kies dan voor een simpel lange ketting die onder je borst en boven je navel stopt.

V hals

De meeste vrouwen met een gemiddelde buste staat de V hals het best. Heb je heel kleine of grote borsten? Vermijd dan deze halslijn. Het laat ze dan nog kleiner of groter lijken. Draag een ketting die niet over de rand van de kleding valt en die de V-vorm extra benadrukt.

Vierkante hals

De vierkante hals staat goed bij veel vrouwen. Bij een vierkante hals topje kun je het beste een ketting die de vierkante vorm extra benadrukt draagt. De ketting moet net niet over de rand van de kleding vallen.

Watervalhals

Een waterval hals is voor veel vrouwen geschikt, maar wel afhankelijk van de hoeveelheid plooien en het stoftype. Bij deze halslijn valt de stof in plooien naar beneden en is meestal op zichzelf al erg druk. Ga voor een eenvoudige korte ketting die boven de halslijn valt of een simpele lange ketting.

Het algemene halsketting advies in het kort

Halslijnen met details zoals strik, bloem of kant hebben geen halsketting nodig. Kies je voor een open halslijn, ga voor een halsketting die de ruimte opvult zonder over de halsband heen te gaan. Bij een hoge halslijn draag je een lange ketting. En bij een ondiepe en smalle halslijn draag je een korte halsketting of een met een hanger.

Zoals je ziet is er altijd wel een ketting die perfect bij jouw lichaamsbouw en outfit past! Pssst… wil je meer stralen wegens de juiste kleur oorbellen te kiezen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de tips om jouw ogen te laten stralen! Maar voor nu ga je in jouw ketting collectie en kast kijken als je de juiste kettingen en halslijnen al in huis hebt.

Veel liefs, Sugheely

Veel liefs, Sugheely

Welke ringmaat heb ik?
Nojito cocktail
Mijn winkelmand
Favoriet
Door jou bekeken
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 77 reviews.