Welke kettinglengtes zijn er?

Welke ketting lengtes zijn er?

Het begint vaak met de juiste lengte kiezen. Heb je ook dat je binnenkort naar dat leuke feest of die belangrijke receptie gaat en niet weet welke ketting bij je past of dat je gewoon zomaar een mooie ketting wilt dragen en je weet niet welke ketting het wordt? Er zijn verschillende soorten kettingen, maar welke lengtes zijn er allemaal? Allereerst is het goed om te weten dat er standaardlengtes zijn voor kettingen. Elke lengte heeft een bepaalde naam.

Collier of choker

De collier, ook wel choker genoemd, is de kortste van alle kettinglengte. Met een lengte van 30 tot 41 cm. Dit kettinkje zit (strak) om je nek.

Prinsessen model

Ideaal voor een hanger is de prinses ketting. De prinses halsketting is wat langer van lengte. Deze heeft een lengte van 43 tot 48 centimeter. Het hoort tussen je sleutelbenen te vallen.

Matinee

De meest voorkomende lengte is de ‘matinee’ ketting. Het heeft een lengte van 51 tot 61 cm. Deze halsketting valt op de borst. Dit is de gemiddelde lengte voor kettingen voor vrouwen en past bij verschillende gelegenheden.

Opera

De een na langste kettingen met een lengte van 71 tot 86 cm ook wel de opera lengte genoemd. Deze halssnoer is lang genoeg. Draag het ook dubbel omgeslagen.

Lange kettingen

Alle halskettingen die langer zijn dan 90 cm vallen onder de lange kettingen. Deze kettingen zijn lang en vinden sommigen dramatisch. Je kunt het als een lange halsketting of als 2 (of zelf 3) lange kettingen dragen. Als het langer is dan 160 cm zit er meestal geen slotje aan.

Welke ketting je ook kiest, het begint vaak met de lengtes. Er is altijd wel een ketting, die bij jouw perfecte outfit past! Lees ook mijn komende blog ‘Zo kies je de juiste halslijn en ketting‘. Maar voor nu heb je plezier met je mooie ketting bij het feest, receptie of welke gelegenheid je binnenkort naar toe gaat.

Veel liefs, Sugheely

Veel liefs, Sugheely

Welke maat armband heb ik?
Mijn winkelmand
Favoriet
Door jou bekeken
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 77 reviews.