✓ Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden  ✓ Gratis verzending vanaf 20,-  ✓ Altijd 30 dagen bedenktijd  ✓ Gratis ingepakt als cadeautje
✓ Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden  ✓ Gratis verzending vanaf 20,-  ✓ Altijd 30 dagen bedenktijd  ✓ Gratis ingepakt als cadeautje
✓ Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden  ✓ Gratis verzending vanaf 20,-  ✓ Altijd 30 dagen bedenktijd  ✓ Gratis ingepakt als cadeautje

Welke kettinglengtes zijn er?

Welke Kettinglengtes zijn er?

Het begint vaak met de juiste lengte kiezen uit de kettinglengtes.

Heb je dat ook dat je binnenkort naar dat leuke feest of die belangrijke receptie gaat en niet weet welke ketting bij je past of dat je gewoon zomaar een mooie ketting wilt dragen en je weet niet welke ketting het wordt? Er zijn zoveel verschillende soorten kettingen, maar welke kettinglengtes zijn er allemaal? Allereerst is het goed om te weten dat er standaardlengtes zijn voor kettingen. Elke lengte heeft een bepaalde naam.

Collier of choker

De collier ook wel choker genoemd is de kortste van alle kettinglengtes. Met een lengte van 30 tot 41 cm. Deze kettinkje zit (strak) om je nek.

Prinsessenmodel

Ideaal voor een hanger is de prinses ketting. De prinses halsketting is wat langer van lengte. Deze heeft een lengte vanaf 43 tot 48 cm. Het hoort tussen je sleutelbenen te vallen.

Matinee

De meest voorkomende lengte is de ‘matinee’ ketting. Het heeft een lengte van 51 tot 61 cm. Deze halsketting valt op de borst. Dit is de gemiddelde lengte voor kettingen voor vrouwen en past bij veel gelegenheden.

Opera

De een na langste kettingen met een lengte van 71 tot 86 cm worden ook wel de opera lengte genoemd. Deze halssnoer is lang genoeg, zodat je het ook dubbel omgeslagen zou kunnen dragen.

Lange kettingen

Alle halskettingen die langer zijn dan 90 cm vallen onder de lange kettingen. Deze kettingen zijn lang en vinden sommigen dramatisch. Je kunt de het door zijn lengte als een lange halsketting of als 2 (of soms zelf 3) lange kettingen dragen. Als het langer is dan 160 cm zit er meestal geen slotje aan.

Welke ketting je ook kiest, het begint vaak met de lengte. Er is altijd wel een ketting, die bij jouw perfecte outfit past! En daar ga ik de volgende keer over hebben. Maar voor nu veel plezier met je mooie ketting bij het feest, receptie of welke gelegenheid je binnenkort naar toegaat…

Veel liefs, Sugheely

Wat vind je van deze?

Laat iets vrolijks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sugheely

Fijn dat je op Sugheely.nl komt winkelen! Sugheely.nl maakt gebruik van cookies. Ga je voor de beste shopervaring? Klik dan op 'Akkoord'. Of wil je zelf een keuze maken? Klik op instellingen. Veel shopplezier!

Lees ook mijn privacybeleid
Instellingen