Schoonmaken van sieraden

Sieraden schoonmaken

Hoe je jouw sieraad schoonmaakt. Staat het reinigen van jouw sieraden weer bovenaan jouw te doen lijst? Is het bij je nog nooit opgekomen dat je het zelf zou kunnen doen! We hebben allemaal een sieraad dat je je niet eens meer kunt herinneren hoe het er vroeger uitzag, doordat het zo vaak is gedragen.

Je sieraden om het paar weken professioneel laten reinigen kan erg snel duur worden. Er zijn zeker manieren om je ringen, armbanden, kettingen en andere kerstballen routinematig schoon te maken met zelfgemaakte sieradenreiniger van benodigdheden die je al bij de hand hebt (babyshampoo doet wonderen!)

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle sieraden gelijk zijn gemaakt. Zorg ervoor dat je dubbel controleert van welk type metaal jouw stukken zijn gemaakt voordat je een juiste reinigingsmethode kiest. Hier zijn een paar simpele manieren om jouw verschillende soorten sieraden thuis schoon te maken:

Zeep en water

De gemakkelijkste manier om al je sieraden schoon te maken, is gewoon goede ouderwetse milde zeep en water. Combineer gewoon twee kopjes warm water en ongeveer drie druppels afwasmiddel of een zacht wasmiddel. Na het wrijven van het sieraad met water en zeep, spoel en dep ze droog met een zachte, pluisvrije doek.

Vermijd papieren handdoeken, want deze kunnen krassen op jouw sieraad maken. Laat de sieraad volledig aan de lucht drogen voordat je ze weer in jouw sieradendoos plaatst of draagt.

Babyshampoo voor kostuumjuwelen

Het is belangrijk om te onthouden dat bepaalde sieraden niet bestand zijn tegen bepaalde reinigingsmethoden – ze kunnen zelfs meer schade aanrichten dan goed doen! Voor je favoriete kostuumjuwelen heb je slechts één druppel babyshampoo en water nodig.

Gebruik een wattenstaafje of een zachte tandenborstel om vuil of kopergroen weg te wrijven (die groene smurrie die berucht is omdat hij ‘s nachts op je sieraad verschijnt). Gebruik na het schoonspoelen een haardroger om volledig te drogen voordat je het opbergt (dit voorkomt bederf en roest!)

Bier voor goud

Als je je goud echt als nieuw wilt laten glanzen, open dan een licht bier en ga aan de slag! Maak een doek vochtig met een beetje bier en wrijf zachtjes over je goudstukken om al het vuil te verwijderen. Dit zou jouw 24 karaat goud er als nieuw uit moeten laten zien!

Schoonmaken van sieraden

Club Soda voor diamanten en edelstenen

Een ander vrij algemeen huishoudelijk artikel dat je diamanten en andere edelstenen kan helpen, is sodawater. Het enige wat je hoeft te doen is een glas sodawater in te schenken, je favoriete robijnen, diamanten en saffieren erin te laten vallen en een nacht te laten weken. Haal de volgende ochtend eruit en bewonder hoe glanzend je stenen zijn geworden!

Conventionele reinigersmiddelingen

Als je liever een kant-en-klaar schoonmaakmiddel gebruikt, kun je altijd een sieraden reinigingspakket kopen. Als het stuk een beetje belangrijker voor je is (een familiestuk, antiek of verlovingsring), is het veilig om af en toe een goede reiniging en afstelling te krijgen van een professionele juwelier.

Hoewel het volhouden van een sieraden reinigingsroutine ontmoedigend kan zijn, zijn er zeker preventieve maatregelen die je kunt nemen om jouw sieraden vanaf het begin te beschermen. Doe alle sieraden af ​​bij het aanbrengen van lotion, make-up, handen wassen en sporten.

Berg je sieraden op in bijvoorbeeld een sieradenhouder. Doe ze weer aan als je schoon en droog bent om krassen, ongewenste ophoping van vuil te voorkomen. Als je extra voorzichtig wilt zijn, doe dan je sieraden af ​​zodra je thuiskomt en bewaar de stukken apart om te voorkomen dat de verschillende metalen elkaar beïnvloeden.

Opbergen van je sieraad

Dit doordat het opbergen op een donkere plek en stofvrije plek met een zachte ondergrond, in bijvoorbeeld een sieraden doosje of sieraden boom, ervoor zorgt dat je sieraad minder snel aangetast en beschadigd raken. Er moet voldoende ruimte tussen je sieraden zijn. Bewaar ze ook niet los bij elkaar in één doos. Verpak ze in een aparte zakje of doosje. Zodat ze niet tegen elkaar hangen of aan liggen. Zo krijgen sieraden krassen. Als het kan in een luchtdichte (plastic) zakje opbergen.

Tips om je juwelen lang mooi te houden

Doe jouw sieraden af als je gaat slapen. Ga er niet mee douchen, baden of zwemmen. Voordat je jouw sieraden omdoet gebruik eerst jouw parfum en haarlak. Spray geen parfum of haarlak direct in de buurt van het sieraad. Ze verkleuren door de alcohol in parfum en haarlak. Sieraden verkleuren ook door een hoge zuurgraad van de huid.

De aarde vergroenen & afkoelen
Deal van de maand

Laat iets vrolijks achter

Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd. * Deze velden zijn vereist. Reacties worden even gecheckt voordat ze verschijnen.

Sluiten Mijn winkelmand
Sluiten Wensenlijst
Laatst bekeken Sluiten

Sluiten
Categorieën
De waardering van www.sugheely.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 66 reviews.