DIY Sieraden schoonmaken

Zo maak je jouw sieraden schoon

Hoe je jouw sieraad schoonmaakt. Staat het reinigen van je sieraden weer bovenaan je lijst? Is het bij je nog nooit opgekomen dat je het zelf zou kunt doen! We hebben allemaal weleens sieraden waarvan  je je niet eens meer kunt herinneren hoe het er vroeger uitzag, omdat het zo vaak is gedragen.

Je sieraden om het paar weken professioneel laten reinigen kan erg snel duur zijn. Er zijn zeker manieren om je ringen, armbanden, kettingen en andere kerstballen routinematig schoon te maken met zelfgemaakte sieradenreiniger van benodigdheden die je al bij de hand hebt (babyshampoo doet wonderen!)

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle sieraden gelijk zijn gemaakt. Zorg ervoor dat je dubbel controleert van welk type metaal jouw stukken zijn gemaakt voordat je een juiste reinigingsmethode kiest. Hier zijn een paar simpele manieren om jouw verschillende soorten sieraden thuis schoon te maken:

Zeep en water

De gemakkelijkste manier om al je sieraden schoon te maken, is gewoon goede ouderwetse milde zeep en water. Combineer gewoon twee kopjes warm water en ongeveer drie druppels afwasmiddel of een zacht wasmiddel. Na het wrijven van het sieraad met water en zeep, spoel ze en droog ze met een zachte, pluisvrije doek.

Vermijd papieren handdoeken, want ze zorgen soms voor krassen op jouw sieraad. Laat de sieraad volledig aan de lucht drogen voordat je ze weer in jouw sieraden doos plaatst of draagt.

Babyshampoo voor mode-sieraden

Het is belangrijk om te onthouden dat bepaalde sieraden niet bestand zijn tegen bepaalde reinigingsmethoden – soms brengen ze zelfs meer schade aan dan goed doen! Voor je favoriete mode-sieraden heb je slechts één druppel babyshampoo en water nodig.

Gebruik een wattenstaafje of een zachte tandenborstel om vuil of kopergroen weg te wrijven (die groene smurrie die berucht is omdat hij ‘s nachts op je sieraad verschijnt). Gebruik na het schoonspoelen een haardroger om volledig te drogen voordat je het opbergt (dit voorkomt bederf en roest!)

Bier voor goud

Als je je goud echt als nieuw wilt laten glanzen, open dan een licht bier en ga aan de slag! Maak een doek vochtig met een beetje bier en wrijf zachtjes over je goudstukken om al het vuil te verwijderen. Dit zou jouw 24 karaat goud er als nieuw uit moeten laten zien!

Club Soda voor diamanten en edelstenen

Een ander vrij algemeen huishoudelijk artikel dat je diamanten en andere edelstenen kan helpen, is sodawater. Het enige wat je hoeft te doen is een glas sodawater in te schenken, je favoriete robijnen, diamanten en saffieren erin te laten vallen en een nacht te laten weken. Haal de volgende ochtend eruit en bewonder hoe glanzend je stenen zijn!

Conventionele reiniger middelingen

Als je liever een kant-en-klaar schoonmaakmiddel gebruikt, kun je altijd een sieraden reinigingspakket kopen. Als het stuk een beetje belangrijk voor je is (een familiestuk, antiek of verlovingsring), is het veilig om af en toe een goede reiniging en afstelling te krijgen van een professionele juwelier.

Hoewel het volhouden van een sieraden reinigingsroutine ontmoedigend kan zijn, zijn er zeker preventieve maatregelen die je kunt nemen om jouw sieraden vanaf het begin te beschermen. Doe alle sieraden af ​​bij het aanbrengen van lotion, make-up, handen wassen en sporten.

Berg je sieraad op in bijvoorbeeld een sieradenhouder. Doe ze weer aan als je schoon en droog bent om krassen, ongewenste ophoping van vuil te voorkomen. Als je extra voorzichtig wilt zijn, doe dan je sieraden af ​​zodra je thuiskomt en bewaar de stukken apart om te voorkomen dat de verschillende metalen elkaar beïnvloeden.

Opbergen van je sieraad

Berg je sieraden op een donkere en stofvrije plek met een zachte ondergrond, bijvoorbeeld een sieradendoosje of sieradenboom, je sieraad raakt minder snel aangetast en beschadigd. Er moet voldoende ruimte tussen je sieraden zijn. Bewaar ze ook niet los bij elkaar in één doos. Verpak ze in een aparte zak of doos. Zodat ze niet tegen elkaar hangen of aan liggen. Zo krijgen sieraden krassen. Als het kan in een luchtdicht (plastic) zakje opbergen.

Tips om je sieraden lang mooi te houden

Doe je sieraden af als je gaat slapen. Ga er niet mee douchen, baden of zwemmen. Voordat je jouw juwelen omdoet, gebruik eerst jouw parfum en haarlak. Spuit geen parfum of haarlak direct in de buurt van het sieraad. De alcohol in parfum en haarlak verkleuren ze. Een hoge zuurgraad van de huid zorgt ervoor dat sieraden verkleuren.

Veel liefs, Sugheely

Veel liefs, Sugheely

Zo kies je de juiste halslijn en ketting
Met deze kleuren laat je jouw blauwe ogen stralen
Mijn winkelmand
Favoriet
Door jou bekeken
Categorieën

Wacht! Voordat je weggaat...

Wil je 10% korting op jouw eerste bestelling? Gebruik dan de onderstaande kortingscode bij het afrekenen

10AF

Aanbevolen producten

De waardering van www.sugheely.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 77 reviews.